Гръцка фирма предлага на служителите си фиктивно да се регистрират в България. Снимка: архив, Reuters
fallback

Гръцка фирма предлага на свои служители фиктивно да се регистрират в България, за да им плаща по-ниски заплати, съобщи гръцкият вестник  "Прото тема".

Статията е озаглавена "Търсят се гърци от ... България, за да работят в Лариса".

Изданието отбелязва, че към тази машинация е прибягнала компания от гръцкия град Лариса, работеща в сферата на доставките в хотелиерския бранш.

Според сигнал, подаден от синдиката на работещите в сферата на туризма и доставките, чрез компания за намиране на персонал в България регистрираните "имигранти" се наемат на работа в Гърция. По този начин служителите ще се осигуряват в българския Национален осигурителен институт.

Вестник "Етнос" коментира, че случаят е показателен за ситуацията, създала се на пазара на труда на Гърция.

От синдиката алармират, че в хотелиерския бранш се наблюдава намаляване на заплатите, ръст на неосигурения труд, вълна от съкращения и нелоялна конкуренция от безработни от Източна Европа, които подбиват цената на труда. Утре синдикатът ще проведе 24-часова стачка, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ники

преди 11 години

пак лъжи

16

Анонимен

преди 11 години

нищо хубаво не ни чака ако "дупето" ни пропадне! Учили са ме , че *** има формата на ЛЪВ, който гледа към Черно море понеже докато е гледал като КОН са го ззавладели турците, сега и да бухате отрицателни, руснаците са тук- който не е на морето-той не ги е видел, луксозните места по курортите и бившите хотели са купени от руснаци- реално имаме граница с Русия, понеже ни завладяха без битка, но те дадоха жертви покрай казаните на цар Киро и алкохония туризъм

15

На дали

преди 11 години

Какво прави правителството ни!!!(ако може така да се нарече)ПАК ЛИ ЩЕ СЛУГУВАМЕ НА НЯКОГО?Що заплатата ми не беще и не е като на гърчолята????

fallback