fallback

Общ преглед

 

Румънският замък "Бран", известен като "Замъка на Дракула", е поставен на второ място в класацията на списание "Форбс" на най-скъпите замъци в света.

Стойността му се оценява на 140 милиона евро, съобщава вестник "Адевърул".

Стойността на замъка, който се намира недалеч от град Брашов, е нараснала неимоверно много през последните три години, откакто беше реституиран на Доминик де Хабсбург, отбелязва изданието, като припомня, че през 2008 г. стойността му е била 60 милиона евро.

Печалбата от замъка също е нараснала, като в периода от 2009 г. до края на 2011 г. средновековната крепост е отчела печалба от 2,7 милиона евро. Освен от посещения на туристи замъкът реализира приходи и от организирането на сватби, които струват по 20 000 евро.

Стотици туристи прекрачват прага на замъка всеки ден, като билет за възрастен струва 25 леи (еврото се разменя за 4,46 леи), а таксата за снимане е 20 леи.

Туристите могат да си купят също албуми и книги за "Бран", не липсват и сувенири, както и отбрани вина. Замъкът "Бран" е най-посещаваният туристически обект в Румъния с над 500 000 посетители годишно, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Турист

преди 12 години

Ейййй,тва да си чул ама не разбрал си ни е черта на нас...Първо,всичко от написаното важи за замъка "Пелеш" не за "Бран".Тези такси и цени са също за Пелеш.Второ,местото в класацията още не се знае,знае се че е в топ 10 на най скъпите ЧАСТНИ имоти..Което и също от съществено значение защото..Лувъра,Ермитажа,Кремъл и т.н. и т.н са на космически растояния от колибата в Синая(Пелеш)казвам колиба не защото не е хубав,а защото изглежда така пред тези колоси.Не е трудно да си сверяваш инфото...

24

Анонимен

преди 12 години

Като знам какъв беше порутен този замък само до преди 15 години. Добре че го обновиха и става за посетители, едно време до него се стигаше доста трудно, особено ако не е лято.

23

Анонимен

преди 12 години

Владимир Радул Янков (Влад - Цепеш) е син на Бан Янко, който е син на Войводата Радул управител на областите Валахиа и Банатия. Вече има достаъчно информация за това, че България е продължила да съществува като държава поне до 1475-78 г. като владетелите на север и на юг от Дунава са се наричали войводи и са водели доста успешни войни не само с турците но и с татари и унгарци. Даже някакъв румънец е публикувал карта на тези територии от средата на 15 в. на която пише "Територия (държава) на българските принцове". Това е по времето точно когато е управлявал бащата на Дракула и той самия. Бащата на Дракула е бил върховен управител на ордена на дракона. Орден на стари български боляри още от времето на Кубрат. Трябва да се знае, че всички български династии са дошли от днешна Румъния. Тези земи са им били "бащиния" според римските папи. До средата на 18 век Влахич и Молдова са считани за собственост на българската короно и наследниците и. До средата на 19 век. официалния административен и църковен език там е Българския. Църковния се е ползвал до 1923 г. Румънската нация е измислена от фанариотите гърци и е реализирана със активното участие на Италианки и френски интереси подпомогнати от Русия. Целта е ясна ...

fallback