Цветан Василев. Снимка: архив, Булфото

Корпоративна търговска банка проявява интерес да купи банка в Сърбия. Това заяви председателят на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев за сръбската агенция Бета.

КТБ желае да разшири дейността си на сръбския пазар, като решение за закупуване на банка в Сърбия ще бъде взето, след като бъде реализирана сделката за Сръбския завод за стъкло в Парачин. Днес беше подписан анекс към договор, с който КТБ гарантира поемането на завода от консорциум от българските фирми „Рубин“ и „Глас индустри“, чийто мажоритарен собственик е банката.

Цветан Василев каза, че КТБ освен това проявява интерес към строителство на газова електроцентрала в Сърбия в сътрудничество със „Сърбиягас“.

От своя страна генералният директор на „Сърбиягаз“ Душан Баятович каза, че неговата компания планира да установи сътрудничество с КТБ в областта на земеделието, енергетиката и финансите.

По думите му българската банка проявява интерес да бъде собственик или да финансира фонд за проекти в земеделието в Сърбия, както и да финансира или да е собственик на електроцентрали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase