Каталин Предою. Снимка: Reuters
fallback

Бившият министър на правосъдието на Румъния Каталин Предою ще оглави кабинета на страната, съобщи Ройтерс.

Указът за номинирането му беше подписан от президента на страната Траян Бъсеску. По-рано днес след масови протести в страната правителството на Емил Бок подаде оставка.

По данни на Ройтерс засега не е ясно дали Предою ще получи мандат да сформира ново правителство или е само временна фигура.

Междувременно румънският сайт Realitatea.NET съобщи, че съгласно указа на Бъсеску Предою ще остане на премиерския пост само до създаването на ново правителство.

Oще по темата

Предою стана правосъден министър през февруари 2008 г. През 2009 г. известно време изпълняваше задълженията на външен министър. По-рано Предою беше член на Либералната партия, но я напусна в края на 2008 г.

По думите на Емил Бок неговият кабинет е подал оставка, за да запази стабилността в страната. Правителството провеждаше строги мерки за икономии, за да може в условията на криза да получи кредит от МВФ. От седмици в Румъния се провеждат многохилядни протести срещу правителството на Бок.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

аватар

преди 12 години

Този щом е правист,значи е МОШИНИК,и него ще сменят,не като наште да си карат целите мандати.Много големи ЦАРВУЛИ СМЕ за съжаление,ама няма кой да ни съжели !!!!!

9

Българин

преди 12 години

абе що сте такива комплексари, мазохисти ли сте или кво? Как може да твърдите, че румънците вземали 750 Е мин заплата..!? това е невярно, а и не мога да разбера какво удовлетворение ви доставя да се изкарвате сами най-големите мизерници в европа. ако е така говорете за себе си! Аз твърдя, че румънците определено са все по зле от нас и заплатите им вече са по-ниски от нашите, а данъците и таксите чувствително по-високи и най-вероятно ще прдължат да се увеличават... като искате вървете в романиа..

8

Чеушеску

преди 12 години

Румънците са си Роми - простено им е !

fallback