Снимка: Reuters
fallback

Гърция е пред фалит и очевидно няма да може да извърши плащания по държавните облигации през март, заяви днес пред агенция Блумбърг ръководителят на аналитичния отдел на международната рейтингова агенция Фич за Европа, Близкия изток и Африка Едуард Паркър, предаде ИТАР-ТАСС.

Гърция сега няма достатъчно средства да изплати 14,5 милиарда евро по облигациите, които подлежат на погасяване на 20 март.

Oще по темата

Едуард Паркър посочи, че споразумение между гръцкото правителство и частните кредитори за отписване на част от дълга ще представлява дефолт.

Утре се очаква да бъдат подновени преговорите, които Гърция води с частните кредитори по отписване на част от нейния дълг.

Според Паркър обаче тази схема представлява дефолт. Разглеждаме така нареченото участие на частния бизнес като дефолт и това ще бъде посочено еднозначно в отчетите ни, подчерта Паркър, цитиран от БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Shark

преди 12 години

E ми подарете им няколко милиарда, какво чакате?! Да могат спокойно да ядат и пият.

67

зико

преди 12 години

Какво значи Гърция фалира??? Ами тогава да си вземем земите и пак да излезем на Бяло море. Там има 1415 острова от които само 20 не са гръцки. Бойко опервай се.

66

ma4enik

преди 12 години

Дай Боже да фалират, че има да им връщаме.Апропорпо честит имен ден не всички именници, с пожелания за много здраве,щастие и касмет...

fallback