Снимка: Архив Reuters
fallback

Косовски сърбин почина, а двама бяха ранени при сблъсък с албанци в неспокойния град Косовска Митровица, където от лятото напрежението рязко нарасна, предаде Асошиейтед прес.

Говорител на полицията каза, че трима сърби, включително член на косовската полиция, са били ранени при стрелба, която избухнала, след като полицейски патрул се намесил в сбиване между сърби и албанци.

Малко по-късно бе съобщено, че единият от сърбите е починал в болница. Разследва се кой е предизвикал сблъсъка и кой е стрелял.

Косовска Митровица е разделена между сръбското малцинство в Косово и албанското мнозинство.

През юли албанската полиция на Косово се опита да поеме контрола над два гранични пункта в северната част на Косово, където сръбското население не приема декларацията за независимост на Косово от Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

eulex

преди 12 години

novinata ne e to4na az jiveia v kosovo,trimata sarbi sa vlezli da kradat ot novostroia6ta se ka6ta i togava sa bili napadnati ot sasedite.

61

Анонимен

преди 12 години

Реалността показва друго-че "смелите" сърби със "смелостта" си да се бият с всички съседи,си намалиха с 1/3 държавата.А "страхливите" българи съумяха да вкарат държавата си в ЕС и НАТО и да съхранят етническата си толернатност и уважение един към друг,без значение религия и етнос.Толкова по въпроса,другарю!

60

Анонимен

преди 12 години

сърбите поне се бият с албанците реално, страхливите българи само зад компа се бият с *** и други

fallback