Снимка: Reuters
fallback

Министрите на финансите на страните от еврозоната одобриха тази вечер деблокирането на следващия транш от първия спасителен пакет за Гърция, предаде Ройтерс, като се позова на официално изявление.

Жизненоважният кредит е в размер на 8 милиарда евро и е абсолютно необходим, за да се избегне изпадането на страната във фалит.

Това е шестият транш от обявения през май миналата година спасителен пакет за Гърция от общо 110 милиарда евро, осигуряван съвместно от Европейския съюз и Международния валутен фонд.

Необходимо е МВФ също да даде зелена светлина за деблокирането на парите.

Съгласихме се да одобрим превеждането на следващия транш от финансовата помощ за Гърция в контекста на първия спасителен план, се казва в изявлението на финансовите министри от Еврогрупата, които се събраха тази вечер в Брюксел.

В текста се уточнява, че се очаква парите да бъдат отпуснати през първата половина на ноември, след като МВФ даде своето одобрение.

Министрите на финансите на 17-те страни от еврозоната потвърдиха обещанието си да бъде подготвен втори спасителен пакет за Гърция, тъй като първият се оказа недостатъчен.

Той ще съдържа "подходяща комбинация от допълнително ново официално финансиране и участие на частния сектор", уточнява БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

111

преди 12 години

А БЕ ТО СИ Е ЧИСТА ДАЛАВЕРА ,КОЙ ОПРОЩАВА ТОЛКОВА ПАРИ, АМИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПО КЪСНО НАЯВЕ ,ДАНО НЕ ПОВЛЕЧЕ И НАС!!!

19

Анонимен

преди 12 години

14Умните и работливи българи не получават 200 евро заплата, а 2000 евро. Умните и работливи българи искат умните и работливи гърци да работят всеки ден по 8 часа, да се пенсионират на над 60 години, да не почиват по 3 седмици на великден, ..... и т.н. Щото в края на деня, ние плащаме техните масрафи.

18

Анонимен

преди 12 години

moje sa skapani garcite no,pone si imat nqkva politika,i ypravlqva6tite si gledat za Naroda,dokato na6ite Ypravnici ve4e 62 godini prodavat saite nas

fallback