Снимка: Архив Reuters

Положението в Гърция е "доста отчайващо", заяви министърът на регионалното развитие, конкурентоспособността и търговския флот на съседната ни страна Михалис Хрисохоидис в интервю, което ще бъде публикувано утре в германския седмичник "Цайт", съобщава АФП.

Нашето положение е доста отчайващо. Защото ние намаляваме все по-драстично доходите на хората. Гърците изживяват сегашната ситуация много болезнено,  посочва Хрисохоидис пред седмичника "Цайт".

Кога ще видим светлина в тунела? Не можем да кажем това, добавя гръцкият министър.

Правителството е напълно изолирано с тази политика на реформи. Опозицията уверява, че би могла да предоговори нашите кредитни условия. А радикалната левица иска да напусне ЕС. Ние сме сами, казва Хрисохоидис.

Нашият основен проблем е този с несигурността, подхранвана от непрекъснатите спекулации в целия свят за неизбежен фалит на страната, отбелязва министърът.

Фалит на страна от еврозоната ще бъде катастрофа, тъй като ще предизвика ефекта на доминото. Дори само поради тази причина ние не можем да решаваме сами за дефолт в плащанията, казва Хрисохоидис, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase