Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

В турски хотели, работещи по системата "ол инклузив", продават отровно уиски на хора от Русия.

На бутилките има етикети на турски език "произведено в България", пише руският в. "Комсомолская правда".

Това е установено при журналистическо разследване в Турция след масови отравяния на руски туристи с метилов спирт.

Репортерка на изданието купила от барман на турския хотел "Кафтанс" четири бутилки "уиски" по 10 долара. Всичко било заснето със скрита камера, пише вестникът, поместил видеозаписа на своя сайт.

На етикетите на шишетата с "уиски" пишело на турски език: "Mister Burdon/Blended whisky". Състои се от малц, спирт и дестилирана вода. Произвежда се в България с разрешение на Министерството на селското стопанство №...".

Течността била дадена за експертиза в московска лаборатория и резултатите излезли "сензационни", пише всекидневникът, без да съобщи подробности.

Според авторът на публикацията това "уиски" вече е причинило смъртта на петима души от Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

158

бурли

преди 12 години

Уискито се прави в северен Кипър от дестилация на трупове и нефт. Продава се под името Мистър Бурди. В хотелите се смесва с водка за да се изхвърли метиловият спирт. Това го дава ОРТ преди 1 месец. В Турция не може да поканите момиче в ресторант. Веднага могат да ви убият. Обслужването е предимно от селянчета със завършен 5-клас.

157

Анонимен

преди 12 години

158 много повече неща отколкото в най-мизерната и смешна държава и с най-страхливия народ (бюрм)

156

:)

преди 12 години

И аз съм бил в Турция и чесно да си кажа изобщо небях доволен от *** нищо хубаво,неми хареса особено, като ги видиш какви са мърляви турците и лошо ти става, не че искам да обиждам но това ми беше впечатлението и яко мръсотия на всякаде,аз това съм видял друг може и хубаво да е видял но аз няма да стъпя повече там :)

fallback