Траян Бъсеску. Снимка: Ройтерс
fallback

Румънският президент Траян Бъсеску призова арабски инвеститори да огледат страната от въздуха, защото пътищата са в катастрофално състояние.

Като оцени, че дупките по пътищата отвличат вниманието от природните красоти на Румъния, на среща с арабски бизнесмени Бъсеску каза: „Румъния има планини, море. Ако пожелаете да видите Румъния, не използвайте пътищата. Препоръчвам ви хеликоптер“.

Министърът на транспорта Анка Боаджиу реагира с оценката, че не всеки може да си позволи да пътува с хеликоптер, и веднага призова инвеститорите да вложат средства в румънските пътища, пише РТС, като се позовава на АП.

Румънските лоши пътища вече са се превърнали в легенда, но никой не е очаквал държавният глава да каже пред потенциални инвеститори да не пътуват по пътищата в неговата страна и да им препоръча хеликоптера като идеалното превозно средство, посочва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

ZORO

преди 13 години

MINAVAX PREZ ARAD ZA VIDIN AVGUST 2010 ISKAM DA KAJA CHE VLEZNAX V RUMANIA KAM 12 NA OBIAD I CHAK V 22;30 BQX OTSRESHA NA VIDIN YJAS RAZBIX SI HARLEY/IA PO4TI. 4AK RUMANCITE ME SAJELIAVAXA ZA MOTORA 2010 MODEL YJAS

48

Анонимен

преди 13 години

Защо се самонавивате? Пътищата в България са адски зле. Спокойно мога да ви покажа поне 50 улици, в радиус от 1км, от домът ми, по който дупките заемат по-голямата част от платното. Тоест, може да се каже че пътят е от дупки, върху които тук там има асфалт. А извън града? Дупки с дълбочина над 20 сантиметра на всеки 100 метра. Пътят е на дунавски вълни и спокойно се хваща морска болест.А вие си мислите, че сме по-добре от румънците. По-добре е без пътища, отколкото с такива, като нашите.

47

брей

преди 13 години

ами да се поучат от нас от единия до другия край сме опасани с магисрали даже между селата яйце да търкулнеш здраво ще остане така е щом злоупотребяват с парите които събират като данъци винетки и др уйдурми и си ги раздават като заплати премии ит.н. още дълго ще си чупят колите и чужденците ще ги вземат за страна от третия свят

fallback