Продукти:
- 500 г пресни ягоди
- 3-4 супени лъжици захар
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 1 щипка сол
- 3-4 чаши прясно мляко
Приготвяне:
- Пасирайте ягодите в блендер заедно със захарта до гладка смес.
- Прецедете сместа през тензух, за да отстраните люспите и семенцата от ягодите.
- Добавете ванилията и солта, разбъркайте.
- Накрая добавете сместа с ягодите към прясното мляко.
- Разбъркайте много добре.
- Приберете в хладилник за няколко часа, преди да сервирате.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
6
Анонимен
преди 1 седмицаНарязваш ягодите посипваш със захар за една нощ и на другия ден прецеждаш.
5
Ягодка
преди 1 седмицаНяма смисъл захарта да се слага в началото и после да се минава през тензух или цедка, понеже така голяма част от разтворената захар ще остане със семките и само ще сме я изхабили.
4
Анонимен
преди 1 седмицаопитайте с диня или пъпеш, круши или праскови