Снимка: Bulgaria ON AIR

В Деня на детето - 1-ви юни, в “Арена София” ще се проведе 13-та поред “Нощ на звездите”. Шоуто на Енчо Керязов ежегодно подкрепя успешните български деца. Най-успелите в своята област имат възможността да блестят до големите имена от световната и българската сцена.

В предаването “България сутрин” Енчо Керязов сподели, че всичко върви по план. “Единствените артисти, които очакваме днес да пристигнат, са сестри Колеви, които пристигат от Лас Вегас. Очакваме и творческия директор на "Цирк дю Солей", той пристига също днес със своя екип", допълни Керязов

Акробатът сподели, че сцената на залата ще се превърне в детска площадка, на която деца и възрастни ще се забавляват и смеят заедно.

Единствената награда "Златен клоун" България печели през вече далечната 1980 г. Повече от 40 години по-късно сестри Колеви също печелят наградата, което е изключително признание за уменията им. Те ще бъдат над 300-те участници, които ще излязат на сцената в София.

"Ако цирковото съсловие има свой дом, успехите ще бъдат още по-големи. Българската държава няма никакво участие в успеха на сестри Колеви. Бащата е Милчо Колев - бивш гимнастик, работил съм с него", поясни Керязов.
 
"Изключително радостен съм, че тези артисти от цял свят ни напомнят, че няма малки и големи държави. Горд съм, че такива световни имена идват в България", изтъкна Керязов пред Bulgaria ON AIR.

Цирковият артист добълни, че заради субективния фактор е много труден подборът на отличените деца. Над 1000 са кандидатурите през годината, а наградният фонд ще бъде еднакъв - 5000 лв. парична стипендия. От тази година има и нова награда - за "Млад иноватор".

Отборът по хокей на трева от Пловдив ще получи специална награда за борбен дух. Отборът е от деца със специални образователни потребности. Карлос Насар също ще получи награда по време на шоуто.

Енчо Керязов отбеляза, че фокусът е върху постиженията в спорта, но съобщи, че децата от категория "образование" се реализират най-лесно.

Екипът на "Нощ на звездите" подготвя и още едно събитие. "Основните неща са на 90% готови, спектакълът отново ще бъде в София. Оказва се, че най-голямата зала в България се оказва малка за хората, които искат да присъстват", сподели Керязов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase