Снимка: архив, Reuters
fallback

Арт историци обясниха защо класическите скулптури имат малки пениси - тогавашните културни ценности коренно се различавали от днешните, пише в."Дейли мирър".

Таблоидът се спира на статуята на Давид във Флоренция, вдъхновена от класическите древногръци и древноримски образци. Микеланджело изваял в мрамора библейския герой с височина 5 метра с доста скромни мъжки атрибути.

Същият феномен наблюдаваме и в музеите с класически гръцки и римски скулптури. Според арт историчката Елън Одресон изтънченият вкус на древните е налагал мъжката красота да бъде свързвана със скромен сексуален атрибут.

Днес големият полов орган е считан за предимство и за символ на мъжественост. Но в древността каноните за красота са налагали по-скромните размери, пише БТА.

Историкът Кенет Доувър изтъква, че в тогавашните европейски изтънчени култури големите мъжки полови органи се асоцирали с грозотата и похотта и не отговаряли на естетическия идеал. С тях били оборудвани единствено статуи на анималистични персонажи, които нямали нищо общо с естетиката на Херкулесовците и Аполоновците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

...

преди 7 години

Бе не знам, *** май най-харесваните полови органи са китайските! Не за друго ми щото се плодят много, явно се търсят значи! Пък наскоро бях чел, че те точно били най-малките, като размер! Пък тука уж най-големите пък никой не ги търси, за тва западната цивилизация застарява! Значи извода е по-добре малък и работлив от камък от колкото голем за нищо не ставащ и от мек каучук!

14

Анонимен

преди 7 години

ДАЛ БОГ ЖИВОТ И ЗДРАВЕ И ПАРИ ЗА ИНВАЛИДНИПЕНСИИ!!!!!!!!!!!

13

Анонимен

преди 7 години

Истината е че е по трудно да го *** от камък в поголеми размери без да го счупиш.

fallback