Снимка: iStock/Valeria Venezia

 с тях някои неща, но не е хубаво те да знаят много за проблемите ви с половинката, лични неща, подробности за връзката. Не е редно те да се месят в романтичните ви отношения. Ето защо, според "Your Tango".


Таят злоба заради минали грешки
Приятелите ви ви обичат. Така логиката е, че всеки път щом чуят история, според която партньорът е постъпил грешно или лошо към вас, те се разстройват. Вие може да разказвате прекалено емоционално и да гледате нещата само от ваша гледна точка. Това не е редно. Така настройвате приятелите срещу половинката. Може после да се успокоите, да поговорите с партьнора и да решите проблемите, но приятелите помнят вашия емоционален изблик, вече са си развалили мнението за гаджето ви и започват да таят злоба заради минала негова грешка, която вие може вече отдавна да се забравили. Това води до напрежение в отношенията между всички вас.

Може да ви дадат грешен съвет
Всеки обича да споделя с приятелите си, да чува тяхната гледна точка, да търси съвети и помощ от тях. Но ситуацията е сложна. Приятелите може да ви мислят доброто, но невинаги дават най-добрите съвети. Те гледат ситуацията от друг ъгъл и не са на ваше място. Говорят според техен опит и според техни ценности, а все пак вие може да имате по-различен характер, други виждания, различно мнение. Понякога приятелите може да ви дадат лош съвет и да ви подтикнат да скъсате с гаджето или да се скарате още повече с него, заради техни собствени проблеми.

Завиждат ви за връзката
Може и самите те да не осъзнават това, може и да го разбират прекрасно. Често необвързаните приятели или тези в несериозни, нестабилни връзки завиждат на сериозно обвързаните си дружки. И тогава, съзнателно или несъзнателно, опитват да провалят вашата връзка. Ако постоянно разказвате за забавните си преживявания, екскурзиите, подаръците, милите и романтични жестове, ако качвате много снимки с партньора в социалните мрежи, приятелите се радват за вас, но и започват да ревнуват. Те си мислят, че са прокълнати в любовта и няма да имат вашия късмет. Така опитват да ви накарат да се скарате с гаджето за дребни неща. Ако споделите нещо по-негативно за него, веднага го превръщат в нещо грандиозно и искат да променят мнението ви за него. Някои приятели пък може да ви ревнуват, защото вече прекарвате много време с любимия човек и имате по-малко време за тях. Така те отново опитват да саботират връзката ви.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase