Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 кг картофи
  • 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 2 глави жълт лук
  • 1 голяма зелена чушка
  • 4 скилидки стрит чесън
  • около 3 см парче обелен корен от джинджифил, настърган
  • 1 червена люта чушка
  • 1 чаена лъжичка куркума на прах
  • 1 чаена лъжичка смлян кимион
  • 1 чаена лъжичка смлян кориандър
  • 2 домата
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  • Картофите се обелват и нарязват като за яхния.
  • Сложете ги в тенджера да се варят.
  • Когато водата заври, засечете 15 – 20 минути.
  • Картофите трябва да са почти готови, но не и да се разпадат.
  • Отцедете ги и оставете настрана.
  • В Дълбока тенджера загрейте зехтина.
  • Добавете в него нарязания лук и го задушете, докато започне леко да се карамелизира.
  • След това се слага нарязаната чушка.
  • След още няколко минути може да добавите чесъна, джинджифила и червеното чили.
  • Бъркайте около 1 минута.
  • След това сложете куркумата, кимиона и кориандъра и разбъркайте.
  • Добавете нарязаните домати, а след около 3 минути и разтвореното във вода доматено пюре.
  • Сипете и 1 чаша вода.
  • Разбъркайте и сложете картофите.
  • Подправете със сол и черен пипер.
  • Похлупете с похлупак и гответе 15 минути или докато картофите са напълно готови.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase