Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 400 г ньоки
  • 1 стрита скилидка чесън
  • 3 супени лъжици доматено пюре
  • 250 мл течна сметана за готвене
  • 1 топка сирене бурата
  • 50 г настъргано сирене пармезан
  • 3 с.л. зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  • Сложете ньоките да се варят според инструкциите на опаковката.
  • В добре загрят тиган сложете зехтина и добавете към него чесъна и доматеното пюре.
  • Бъркайте около 1 минута, след което добавете сметаната, солта и черния пипер.
  • Хубаво разбъркайте и гответе 5 минути.
  • Отцедете сварените ньоки и добавете в тигана към соса.
  • Следва да сложите сиренето бурата, което може да нарежете или накъсате и пармезана.
  • Разбъркайте и сервирайте.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

До анонимен

преди 5 месеца

Няма какво да научим от италиянскатс кухня освен пица, паста и пармеджиано регано. Те са до там. Капишши? Те има какво да научат от нас.

4

Анонимен

преди 6 месеца

Гледайте си кюфтета и мусаката и не се занимавайте с италианска кухня от която НИЩО не разбирате!!

3

Моята рецепта днес

преди 6 месеца

Свинско джоланче, нарязано зеле смачкано със сол, настъргани моркови, мащерка прясна от градината, мента прясна, пушен червен пипер за джоланчето, 300 грама белфни домати , в гювече, на 230 градуса, чакам 2.5 часа, след това на 180 още 2 часа. Хубаво е да изстине само...до 28 градуса... Консумирайте отговорно ;) Наздраве!

fallback