Продукти:
- 400 г ньоки
- 1 стрита скилидка чесън
- 3 супени лъжици доматено пюре
- 250 мл течна сметана за готвене
- 1 топка сирене бурата
- 50 г настъргано сирене пармезан
- 3 с.л. зехтин екстра върджин
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Сложете ньоките да се варят според инструкциите на опаковката.
- В добре загрят тиган сложете зехтина и добавете към него чесъна и доматеното пюре.
- Бъркайте около 1 минута, след което добавете сметаната, солта и черния пипер.
- Хубаво разбъркайте и гответе 5 минути.
- Отцедете сварените ньоки и добавете в тигана към соса.
- Следва да сложите сиренето бурата, което може да нарежете или накъсате и пармезана.
- Разбъркайте и сервирайте.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
5
До анонимен
преди 5 месецаНяма какво да научим от италиянскатс кухня освен пица, паста и пармеджиано регано. Те са до там. Капишши? Те има какво да научат от нас.
4
Анонимен
преди 6 месецаГледайте си кюфтета и мусаката и не се занимавайте с италианска кухня от която НИЩО не разбирате!!
3
Моята рецепта днес
преди 6 месецаСвинско джоланче, нарязано зеле смачкано със сол, настъргани моркови, мащерка прясна от градината, мента прясна, пушен червен пипер за джоланчето, 300 грама белфни домати , в гювече, на 230 градуса, чакам 2.5 часа, след това на 180 още 2 часа. Хубаво е да изстине само...до 28 градуса... Консумирайте отговорно ;) Наздраве!