Снимка: Istock

Любовната връзка е нещо прекрасно, но не и лесно. С някои партньори нещата ни се получават, с други не. Понякога вината е в другия, понякога в нас или по малко и в двамата. Понякога ние можем да се окажем токсичния партньор в поредица от връзки. Има много неща, които могат да представят някого като такъв и първото е физическото или емоционално насилие. Но понякога токсичността се крие зад безобидни ситуации.

Дали вие сте токсичният партньор във връзката, вижте в следващите редове.

Смятате, че вие никога нямате вина

Колко често в любовните ви връзки вие сте поемали вината за определена ситуация, за поведението си или по-скоро сте склонни да не поемате отговорност? „Ако сте изкушени да обвините партньора си за всички проблеми във връзката си, има вероятност да пренебрегнете ролята си в проблема“, споделя брачният консултант Джесика Уейд.

10 причини, поради които връзките се разпадат най-често

Казвате неща, които „не мислите“

Думите, изречени в ситуации на гняв, наистина не могат да бъдат върнати. Въпреки че е възможно да кажем това, което мислим, в такива случаи коренът на проблема често е прибързаната ни реакция. Помислете добре на какво реагирате с пасивна агресивност и се опитайте да подобрите уменията си за комуникацията, особено в ситуации на конфликт с партньора ви.

Не сте склонни на компромиси, но манипулацията ви е добре позната

Друго често срещано поведение, което ви поставя под светлината на токсичния партньор и което може да повлияе на връзката ви, е отказът да се съобразявате с партньора си. Не показвате, че оценявате неговото мнение, винаги се опитвате да се налагате и сте склонни на манипулации, дори в ситуации, в които знаете, че не сте постъпили правилно.

 Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase