Снимка: Istock
fallback

Преди години теми като енергиен вампиризъм, ниски вибрации и енергия бяха обвити в мистицизъм и за тях се говореше с лека насмешка и недоверие. Към днешна дата обаче това не е така. Все по-наясно сме колко е важно нашето вътрешно настроение и как то се отразява на общуването ни с хората и на реализацията ни в живота. И макар да сме добронамерени, със сигурност в приятелския ни кръг (и не само) има хора, които сякаш изсмукват енергията ни и ни карат да се чувстваме зле. Как да разпознаем енергийните вампири? В следващите редове ще ви дадем няколко съвета. Ето ги и тях:

Какво представляват енергийните вампири?

Най-общо казано, това са хора, които умишлено (или не) буквално „източват“ емоционалната ви енергия. Енергийните вампири обожават да бъдат изслушвани, съветвани и обгрижвани, но ако общувате по-дълго време с тях, ще забележите, че след срещите ви се чувствате изтощени и претоварени. За добро или лошо, тези хора могат да са ваши колеги, приятели, близки и дори роднини. Най-доброто, което можете да направите е да се научите да идентифицирате това токсично поведение и да реагирате по правилен начин, запазвайки енергията си – както физическа, така и емоционална.

Такива хора рядко поемат отговорност за действията си

Енергийните вампири често пъти са харизматични и обаятелни. Когато обаче се появи проблем, те са склонни много бързо да се измъкнат и да избягат от отговорност, използвайки чара си. Те с лекота прехвърлят вината на някой друг, като понякога дори влизат в ролята на жертва.

Енергийните вампири винаги ще ви накарат да се извинявате

Те умеят да обръщат ситуацията в тяхна полза и в крайна сметка ще направят така, че вие да се чувствате виновни и дори да трябва да им се извините. Енергийните вампири умеят да принуждават хората, с които общуват да влизат в обяснителен режим.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

....

преди 11 месеца

Абсолютни глупости! Всъщност трябва да се говори за видове токсично поведение сред хората. Описаните характеристика са множество токсично поведение, на което се противодейства с различни способи! Българското общество е пропито от клишета. Явно няма и йота развитие от преди 30 години. Смях! Смешни статии! И абсолютно грешни възгледи!

17

Роза

преди 11 месеца

Статията е истина -има такива хора и съм срещала доста от тях.Ако не го усетиш навреме,такъв може да ти отрови живота.Аз вече имам инстиктивен усет към такива и се старая да ги отбягвам.За жалост това не винаги е възможно!Не бъдете наивни и податливи-това е моя съвет към вас!

16

Анонимен

преди 11 месеца

На мен не ми пречи!

fallback