Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 500 г свински котлети
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2 глави лук, нарязан на полумесеци
  • 4 стръка мащерка
  • 2 ябълки, обелени и нарязани на полумесеци
  • ½ чаша червено сухо вино
  • 1 супена лъжица масло

Приготвяне:

В голям дълбок тиган загрейте зехтина на средна към висока температура. Запечатайте котлетите от двете страни по няколко минути, като преди това сте ги овкусили със сол и пипер. Извадете ги и ги прехвърлете в чиния временно.

Намалете котлона. В мазнината задушете лука, като разбърквате постоянно, докато омекне за около 7-8 минути. Добавете мащерката и ябълките. Овкусете с още малко сол и пипер, ако се налага. След няколко минути добавете и котлетите. Залейте с виното. Гответе, докато ябълките омекнат или около 10 минути.

След като сосът около месото и останалите продукти започне да се сгъстява, прехвърлете всичко в плато за сервиране.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase