Снимка: Istock

Всеки е чувал за любовната химия. Смятаме, че знаем какво означава тя, дори че сме я преживявали, но дали е така? Наясно ли сме с нея? Истината е, че тя може да ни се случи с партньор, с когото сме на една честота. Романтичната химия идва във всякакви форми и размери. Тя съвсем не е розови очила, балони и сърца. Тя е нещо, което не можем да накараме насила да се случи, но лесно можем да се заблудим, че съществува във връзката ни.

Кои 5 фактора определят това дали има химия между нас и любимия ни човек?

1. Когато е налице взаимно очароване

Химията между двама души се разпалва, помежду им има спонтанно предизвикан, но силен романтичен интерес един към друг. Може да се каже, че те се очароват един от друг не само въз основа на външния вид, но и нещо повече. Комуникацията помежду им се разпростира в различни теми, от които се вълнуват. Когато има романтична химия между двама души, те ще имат истински интерес и ще инвестират във времето, в което си общуват. Започват да мислят все по-често един за друг.

4 зодии, които се раздават най-много в леглото

2. Емпатия

Емпатията е способността да разбираме и да споделяме как се чувства друг човек. Не всеки може да бъде емпатичен, в любовта също. Но има хора, които са емпатични и търсят такъв партньор за романтична връзка. Според yourtango.com видът емпатия между хора с романтична химия е много по-дълбока от обичайния вид емпатия, която човек би проявил обикновено.

Тя е толкова дълбока, че ако единият партньор е емоционално наранен по някаква причина, която не е свързана с връзката (например лични проблеми в работата и т. н.), то другият ще страда заедно с него. Ако един партньор е радостен, другият ще споделя радостта му, а с времето това ниво на емпатия ще стане съвсем естествено във връзката.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase