Снимка: Istock
fallback

Всяка любовна връзка и брак са различни. Нормално е в даден момент партньорите да преминават през трудни ситуации. Но има редица признаци, които показват, че единият от двамата или двамата желаят да прекратят взаимоотношенията.

Ето и някои от тях.

1. Вече не чувствате емоционална връзка.

Въпреки че физическото привличане може да намалява с времето, емоционалната връзка е от съществено значение за успешния брак или връзка. Емоционалното прекъсване първоначално може да бъде трудно забележимо, докато и двамата с партньора ви преминавате през ежедневната рутина на връзката ви.

Но ако внезапно откриете, че вече не споделяте чувствата си един с друг или дори не отделяте време, само за да се насладите на компанията на другия, това е знак, който не бива да подминавате.

2. Сексуалният ви живот е на заден план.

Физическото привличане и желание да правим любов с любимия си човек са един от ключовите компоненти, необходими за една успешна и щастлива дългосрочна връзка. Ако вие или половинката ви вече нямате особено желание да правите секс заедно, това е показател и за липсата на желание за задълбочаване на емоционалната връзка.

3. Вече не обсъждате общи планове за бъдещето.

Това също е показател, че единият от двама ви вече няма желание да бъде в тази връзка/брак и е възможно в даден момент да я напусне. Общите планове, в които има „ние“, а не „аз“ и които се случват за вас двама ви, са важни за стабилността на взаимоотношенията.

4. По-често се чува „аз“, отколкото „ние“.

Това е в продължение на предните редове. Когато партньорите се чувстват щастливи в една връзка, те се виждат като едно цяло, използват „ние“. Според западно проучване от 2021 г., двойките, които са напът да се разделят, подсъзнателно настройват езика си и използват повече изявления „аз“, отколкото „ние“. „Изглежда, че дори преди хората да осъзнаят, че раздялата ще се случи, това започва да се отразява на живота им“, смятат психолози.

„Понякога използването на „Аз“ се свързва с депресия и тъга. Когато хората са депресирани, те са склонни да се фокусират върху себе си и не са в състояние да се свържат с другите толкова, колкото преди.“

Депресията е често срещана в нещастните бракове/връзки и е честа причина за разпад, особено когато депресията се дължи на самите взаимоотношения.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 година

До бсп за затвор Какво искаш да кажеш бе, човек? Дешифрирай написаното заради онези, които не можаха да го разберат.

9

Цеца

преди 1 година

Моя все иска тройки и четворки, води ми разни от бара да ме лашкат той да гледа и да го дърви. Писна ми вечер през вечер по двама по трима да ми се изреждат и да ме джасат до посиняване, искам нежнуст и чуство

8

българин

преди 1 година

Снощи ( събота ) към 7 30 се прибирам и гледам до входа на сеседна кооперация чака хазносвач на готова храна . Една кокона слезе да вземе доставката и си викам - " Браво , тая щом в събота вечер не ще да приготви вечеря , а поръчва буламачи , халал му на съпруга - уцелил е !"

fallback