Продукти:
- 1 пакет паста пене
- 4-5 скилидки чесън, пресовани
- ½ чаша зехтин
- 1 чаша грах, сварен
- 1 супена лъжица пресен босилек
- 1 супена лъжица пресен риган
- 2 супени лъжици пресен магданоз
- 1 супена лъжица червен пипер
- 1 чаша настърган пармезан
Приготвяне:
Сварете граха и го отцедете. Може да използвате замразен, пресен или от консерва. Последният само се отцежда, няма нужда от варене. Кипнете подсолена вода и в нея сварете пастата за 8-10 минути. Отцедете.
В дълбок тиган сотирайте чесъна на ниска температура за около 10-15 минути. Овкусете с пресните подправки. Разбъркайте и свалете от огъня. Добавете пастата и граха. Върнете на огъня. Разбъркайте за 3 до 5 минути. Накрая добавете пармезана. Разбъркайте последно и сервирайте веднага.
Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
Анонимен
преди 1 годинаАз обичам "пържена юфка" със сирене и настърган Пермезан, без кайма! Изяждам половин тенджера от раз! Защо най-вкусната храна е толкова вредна???
3
123
преди 1 годинаТакава паста се прави с "Конкилие" а не с "Пене". Италианците не са измислили толкова форми залудо. Пенето е добро за паста с 4 сирена или Болонезе.
2
Анонимен
преди 1 годинаКато гарнитура не е зле,а какво ще се яде с нея?