Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 пакет паста пене
  • 4-5 скилидки чесън, пресовани
  • ½ чаша зехтин
  • 1 чаша грах, сварен
  • 1 супена лъжица пресен босилек
  • 1 супена лъжица пресен риган
  • 2 супени лъжици пресен магданоз
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • 1 чаша настърган пармезан

Приготвяне:
Сварете граха и го отцедете. Може да използвате замразен, пресен или от консерва. Последният само се отцежда, няма нужда от варене. Кипнете подсолена вода и в нея сварете пастата за 8-10 минути. Отцедете.

В дълбок тиган сотирайте чесъна на ниска температура за около 10-15 минути. Овкусете с пресните подправки. Разбъркайте и свалете от огъня. Добавете пастата и граха. Върнете на огъня. Разбъркайте за 3 до 5 минути. Накрая добавете пармезана. Разбъркайте последно и сервирайте веднага.

Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase