Снимка: istock
fallback

 Продукти:

  • 4 ч.ч. универсално брашно
  • 1/4 ч.ч. кристална захар
  • 1 ч.л. смляна морска сол
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 6 супени лъжици меко масло, плюс още малко за намазване на тавата
  • 1 и 3/4 ч.ч. мътеница или кефир
  • 1 голямо яйце
  • 1 ч.ч. стафиди или сушени боровинки
Приготвяне:
 
В дълбока купа комбинирайте сухите съставки. Добавете към тях нарязаното меко масло. Започнете да месите с ръце, докато се образуват трохи от него. Добавете стафидите и отново разбъркайте. В средата оформете кладенче. Отделно разбийте мътеницата с яйцето и добавете тази смес към тестото. Продължете да бъркате с дървена лъжица. Когато съставките се свържат, прехвърлете тестото върху леко набрашнен плот и леко премесете, след което оформете в кръгла форма. Ако тестото е твърде лепкаво, добавете му още много малко брашно. Оформеното тесто се слага в тава с незалепващо покритие, която предварително е намазана добре с масло. Може да направите няколко леки разреза на тестото с нож. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 50-55 минути.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 2 години

От кога пък ирландците са имали стафиди?

fallback