Снимка: istock

 Продукти:

  • 1 цяло пиле, нарязано на парчета (без кости)
  • 4 стръка целина, нарязана
  • 1 морков, настърган
  • 1 глава лук, нарязан
  • Черен пипер на вкус
  • 1 л пилешки бульон
  • 2 яйца, разбити
  • 1 чаша топла вода
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 чаена лъжица сол
  • 3 чаши брашно

Приготвяне:

В голяма тенджера на средна температура смесете пилето (нарязано на едро), целината, моркова, лука и пипера. Залейте с бульона и оставете да заври. Покрийте, намалете котлона и оставете да ври, докато пилешкото стане съвсем меко и започне да пада от кокала. Ще отнеме около 45 минути.
 
През това време пригответе нудлите. В купа разбийте яйцата. Добавете към тях водата, олиото, солта. Добавяйте брашното малко по малко, като омесвате, докато се получи меко тесто.
 
Отцедете бульона, като запазите месото и зеленчуците. Обезкостете месото. Върнете го в отцедения бульон заедно със зеленчуците. Върнете на котлона и оставете да заври наново. Направете нудлите, като нарежете омесеното тесто на малки топчета. Разточете ги и ги сложете в супата. Можете да ги пуснете и като топчета, пак ще се получи добре. Когато нудлите изплуват на повърхността, значи са готови, както и супата.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase