Продукти:
- 1 цяло пиле, нарязано на парчета (без кости)
- 4 стръка целина, нарязана
- 1 морков, настърган
- 1 глава лук, нарязан
- Черен пипер на вкус
- 1 л пилешки бульон
- 2 яйца, разбити
- 1 чаша топла вода
- 2 супени лъжици олио
- 1 чаена лъжица сол
- 3 чаши брашно
Приготвяне:
В голяма тенджера на средна температура смесете пилето (нарязано на едро), целината, моркова, лука и пипера. Залейте с бульона и оставете да заври. Покрийте, намалете котлона и оставете да ври, докато пилешкото стане съвсем меко и започне да пада от кокала. Ще отнеме около 45 минути.
През това време пригответе нудлите. В купа разбийте яйцата. Добавете към тях водата, олиото, солта. Добавяйте брашното малко по малко, като омесвате, докато се получи меко тесто.
Отцедете бульона, като запазите месото и зеленчуците. Обезкостете месото. Върнете го в отцедения бульон заедно със зеленчуците. Върнете на котлона и оставете да заври наново. Направете нудлите, като нарежете омесеното тесто на малки топчета. Разточете ги и ги сложете в супата. Можете да ги пуснете и като топчета, пак ще се получи добре. Когато нудлите изплуват на повърхността, значи са готови, както и супата.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
13
Анонимен
преди 2 годиниАко не мое се опраите - викнете баба си, тя знае ! Ако баба ви не е между живите - викнете медиум за посредник !
12
Pen
преди 2 годиниЕй много да внимавате с тази рецепта , четете внимателно !"Отцедете бульона, като запазите месото и зеленчуците. Обезкостете месото." - Аз като се пробвах да я направя първият път , изхвърлих месото и зеленчуците ор третия етаж през терасата и оставих само бульона. После си осъзнах грешката и ги събрах обаче пък пак идиотщина направих, нарязах пилето с костите и го сложих в бульона. Абе майката ми *** тая супа. А пък с "нудлите" какви проблеми имах , по-добре да не разправям.
11
Анонимен
преди 2 годиниот къде да си намера японка да ми прави домашни "нудли"?