Продукти:
125 г брашно
1 пакетче бакпулвер
¼ чаена лъжица сол
150 г захар
6 супени лъжици какао
120 мл прясно мляко
2 супени лъжици разтопено масло
225 г кафява захар
400 мл гореща вода
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с мазнина кръгла форма за печене и я поръсете с брашно. В отделна купа пресейте брашното, бакпулвера, солта, захарта и 2 супени лъжици какао. Добавете към тях млякото и разтопеното масло. Разбъркайте добре и излейте сместа в подготвената форма.
В малка купа смесете кафявата захар и 4 супени лъжици какао. Разбъркайте и излейте върху другата смес във формата. Залейте с горещата вода. Печете 45 минути в загрята фурна. Кексът е готов, когато горната му част е изпечена, а долната остане леко разтечена, подобно на шоколадов сос.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
5
анонимна
преди 2 годиниЗа многознаещите по-долу - "fudge" на англ. - чете се "фъдж". "Фъч" е побългарено от нашенските домакини, за по-лесно произнасяне.
4
Анонимен
преди 2 годиниВеднъж правих рецепта от тук и ми изгоря тавата.
3
Спокойно
преди 2 годиниФъдж или фъч, все тая. Чуждица е, не съм я срещал в правописния речник как е изписано. Редно е да приемем и двете вариации за правилни.