IStockphoto

Ако смятате, че сте опитали абсолютно всичко – диети, броене на калории, редовен кардио спорт и т.н., но все още не сте доволни от резултатите и не сте във формата, която искате, то не се отказвайте! Най-вероятно причината, поради която не можете да свалите излишните килограми се крие в нещо различно от вашия начин на хранене или от нивата ви на активност.

Ето и списък с възможните причини, поради които отслабването ви се оказва мисия невъзможна:
 
1. Хормонални проблеми
 
През целия живот на жената тялото й преминава през различни хормонални промени, докато се подготвя за пубертета, по време на бременността, раждането и менопаузата. Всички тези процеси влияят върху метаболизма и понякога могат да причинят необяснимо наддаване на тегло. Ако искате да свалите няколко излишни килограма ще трябва да количеството и интензивността на физическата си активност. Някои видове спорт, които са достатъчни за жена на 20 години, не винаги са ефективнии за жени над 30 и още повече над 40 години. Също така трябва да се опитате да направите тренировките си възможно най-разнообразни: плуване, йога, аеробика, спорт и която и да е дейност, която харесвате. Общото правило е, че колкото повече напредва възрастта ви, толкова повече физическа активност ви е необходима. 
 
2. Ядете твърде много плодове
 
Плодовете се считат за здравословна храна, но трябва да се има предвид, че някои видове плодове съдържат много калории и захар, като глюкоза, фруктоза и захароза. Консумацията на твърде много калории от плодове може да е причината излишното ви тегло да не помръдва въпреки усиията ви. Ключът е да не ядете твърде много плодове. Заложете на зелени ябълки, грейпфрут, нар и ананас, които съдържат най-малко калории.

3. Имате здравословен проблем
 
Повишаването на теглото може да бъде причинено и от различни здравословни проблеми: такива със стомашно-чревния тракт, поликистозни яйчници, които влияят на производството на мъжки хормони, както и от неправилна функция на щитовидната жлеза, която забавя производството на хормони. 
 
Къде другаде грешите, за да пълнеете докато спортувате, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase