Продукти:
8 г суха мая
6 супени лъжици хладка вода
180 г брашно
1 щипка сол
6 чаени лъжици пудра захар
1 голямо яйце
35 г масло, разтопено
За намазване:
1 жълтък, разбит
Една захар на кристали
Приготвяне:
Разтворете маята в хладката вода, докато шупне леко. Добавете останалите съставки и разбийте с миксер за тесто. Намажете правоъгълна форма за печене и поставете в нея тестото. Покрийте и оставете да втаса за 2 часа. Намажете бриоша с жълтъка. Поръсете с едрата захар отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 3 годиниТуй ми мяза на козянак.
2
Гошо...Тъпото
преди 3 годиниКоето и да е...ястие,ако няма...свинска мас,не го ям.Този бриош да си го ядат...бриошландците от остров Бриошия.
1
С масло и грес
преди 3 годиниТова явно е някакъв екзотичен кекс.