Снимка: MyChoice
fallback

В дните с минусови температури месото е превзема трапезите ни безапелационно, а свинското е най-почетния нашественик в тази вкусна офанзива.

Главният готвач на ресторанти MyChoice шеф Васил Апостолов предостави рецепта, с която всеки би се превърнал в истинска рок звезда в кухнята.

Глазиран свински врат

Необходими продукти за 4 порции:

- Свинско бон филе 800 гр.

- Средно голяма тиквичка, нарязана по дължина

- Сушен домат 100 гр.

- Свежо сирене 150 гр., нарязано на тънки правоъгълничета

Начин на приготвяне

На грил тиган изпечете тиквичката с миниимум мазнина. Оставете я настрани.

С помощта на нож разполовете свинското филе по дължина така, че да наподобява крилете на пеперуда. Покрийте с фолио и с помощта на чук за месо „набийте“ равномерно филето до около 0,5 см дебелина.

Овкусете със сол и пипер, поставете сушеният домат, сиренето и тиквичката. Завийте на стегнато руло. С помощта на кухненски конец вържете месото и го запечатайте равномерно от всички страни до златисто-кафяв цвят на тигана.

Поставете в тава за печене и в загрята фурна на 180С за около 15 минути.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

АНОНИМ

преди 3 години

До мисиркииииииДа не говорим,че рецептата започва със СВИНСКО БОН ФИЛЕ,а разликата от врат и бон филе е огромна

12

Анонимен

преди 3 години

"разполовете свинското филе по дължина така, че да наподобява крилете на пеперуда"Какво пушите вие бе, приятели? Имате ли представа как изглеждат крилете на пеперуда? И как изглежда филе?

11

Анонимен

преди 3 години

Свински врат от бонфиле? Да не говорим, че на снимката не е нито едното, нито другото. А рецептата още на пръв поглед за нищо не става. Това си говори за нивото на българските "шефове".

fallback