Снимка: Istock
fallback

Свинската мас в миналото е била основна суровина за готвене. В модерните схващания тя често е заклеймявана заради съдържанието на наситени мазнини. Мненията са разнопосочни, тъй като в някои хранителни режими, като кето- и палеодиетата, маста е допустим за консумация продукт.

Свинската мас може да се използва и по различни от готвенето начини. Ето как да я употребявате в кухнята и извън нея.

За приготвяне на най-вкусните бисквити

Свинската мас е тайната за получаване на най-вкусни пайове, бисквити и маслени тестени изделия. От нашите баби знаем, че всичко става по-добре, когато е приготвено с мас. Течните готварски мазнини и маслото трудно могат да заместят нейните качества.

За печене на зеленчуци

Ако опитате да печете зеленчуците си с мас вероятно няма да поискате да готвите с друга мазнина повече. Текстурата и вкусът им са съвсем различни от приготвянето им с други видове мазнина. Ако следвате кето- или палеорежим на хранене, опитайте да използвате свинска мас за приготвяне на своите ястия и ще усетите разликата.

За приготвяне на пуканки

Поради високата си точка на топене свинската мас не изгаря толкова лесно, колкото растителните масла. Това означава, че можете да приготвите най-страхотните пуканки, с които да зарадвате семейството и близките си. Вкусът им ще бъде неотразим.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

да,да ама не

преди 3 години

До морскиМоже това, което са събрали някъде за да му изкарат маста да е съхранявано неправилно! Дори от прясно заклано животно, ако се забавиш и не го оправиш навреме и сланината и тлъстината за мас се развалят и вмирисват! Нищо ново! А ако производителите са мундари и е имало в материала от нескопен нерез - тогава става само за производство на парфюми, но...!

15

морски

преди 3 години

До Киро РамботоНаистина има `силна неприятна миризма`. защото прасетата се хранят с риба напр.Само строго определено време трябва да е това. Просрочиш ли го ... ето го резултата.

14

да,да ама не

преди 3 години

Че то останаха ли прасета дето имат и тлъстини за да изкараш мас! На последното свинско изпълнение прасето беше към 150 килограма живо тегло, мръвка много а сланина нямаше; само на врата имаше до 3-4 см дебела сланина и то много малко! По "осмянката" също, това от което главно се изкарва маста - тлъстините между осмянката и червата също тънко!С тия кръстоски дето стават само на месо и кокали - откъде мас?! Навремето прасетата бяха с по 8-10 см сланина, а сега - спортисти!

fallback