Снимка: Pexels

Ако започнете да поемате повече цинк, това веднага ще се отрази добре на имунитета ви и той ще се повиши, пишат от "Everyday Health". Така по-лесно ще се преборите с вирусите и настинките. Цинкът е полезен още за функцията на щитовидната жлеза и кръвосъсирването. Ето кои храни да ядете, за да поемате повече цинк.

Стриди
 
В една средна по големина стрида има около 5,3 мг цинк. Този морски дар е богат и на протеин, витамини и минерали като витамин С, В-12, желязо и селен, а в същото време е нискокалоричен и влияе добре на фигурата. Може да ядете стридите сготвени или от консерва - все ще повишават имунитета ви.
 
Рак и омар
 
И двете морски храни са отличен източник на цинк. Риби, като сардинята, сьомгата и камбалата, също съдържат цинк, но в по-малки количества в сравнение с рака и омара. Те влияят добре и на сърцето.
 
Месо
 
Говеждото, свинското и пилешкото месо са пълни не само с протеин, те ви снабдяват и с цинк. Купувайте крехко месо, чиято тлъстина е премахната, за да поемете повече полезни съставки. Яжте пилешките гърди без кожа.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase