Снимка: Pixabay
fallback

 За да се подсилите, когато има пандемия от коронавирус, трябва да включите много плодове и зеленчуци в менюто си, както и други храни, които съдържат важни витамини и минерали. Един от най-важните витамини е витамин D, като проучвания показват, че над 70% от хората в световен мащаб, страдат от липса на този витамин. Ето от кои храни да си го набавяте, според "Healthline".

Сьомга
 
Сьомгата е популярна риба с полезни мазнини и прекрасен източник на витамин D. Но количеството му зависи от това дали тази риба е била в дивата природата или е била отглеждана в развъдник. Дивата съдържа много повече от полезния витамин.
 
Риба тон в консерва
 
Много хора обичат да хапват риба тон в консерва, защото тя е вкусна, полезна и нискокалорична храна. По-евтина е от прясната риба по магазините.  Освен на витамин D, тя е източник на ниацин и витамин К. Само 100 грама от рибата съдържат 34% от препоръчителната дневна доза витамин D.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

unA

преди 4 години

Ивета, гъбите са си гъби, а не зеленчуци.

8

Анонимен

преди 4 години

Северните народи и хората, които не излизат на открито, имат недостиг на витамина. Който няма друга възможност, да стои при хубаво време на балкона на слънце.

7

Д-р Хаус

преди 4 години

Ако чакате да си набавите витамин Д с ядене.... Трябва тонове риба да изядете и пак не е сигурно, особено зимата. По добре си купете витамин Д на капки, и за бебетата е полезно, 10_15 капки на седмица ви стига, но не забравяйте и витамин К, еди без друг не става.

fallback