Снимка: Pixabay
fallback

Почти невъзможно е да се направи резервация за ресторант за Деня на влюбените, освен ако нямате проблем да седнете на по-обикновенна маса, получила съмнителни оценки от здравните власти.

14 февруари не е особено печеливш за повечето независими ресторанти, пишат обаче от Bloomberg TV Bulgaria.

Миналата година празника на влюбените се класира  на 94-то място по потребителски разходи в Америка за годината според Брад Плотоу, вицепрезидент "Маркетинг и комуникация" в Womply която е софтуерна компания, осигуряваща управление на взаимоотношенията с клиентите за малкия бизнес. Дори мексиканският празник Синко де Майо, който се отбелязва в чест на победата на мексиканската армия под ръководството на генерал Игнасио Сарагоса, се класира по-напред в миналогодишната класация. Той се намира на 93-то място според проучване на компанията. То обхваща 36 000 независими ресторанти, които имат годишен приход от по-малко от 7.5 млн. долара.

Денят на влюбените не носи парични загуби на ресторантите. Той носи увеличение на приходите с 30%-40% повече от тези в един обикновен ден. Много вероятно е местата с романтична репутация да печелят много. Ресторантът Maude в лос Анджелис, който е собственост на звездния шеф Къртис Стоун, е резервиран седмици преди Свети Валентин и то за целия уикенд.

Редовната събота вечер обаче е доста по-добра за ресторантьорите, отколкото Свети Валентин. Съботите са най-печелившите дни за заведенията, генерирайки средно 19.9% от седмичните приходи. Петъчната вечер е вторият печеливш ден от седмицата с 18.9%.

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

Преди години бяхме по работа в Тайван. Заведоха ни на една улица само улични ресторанти. Отварят в 17-18ч и работят до след 01ч. Меню няма! Идват с едни моторетки с ремарке и каквото са извадили от морето-това е менюто. Обикновено има октоподи, калмари, скариди и риби. Зеленчук се носи от малки градини наоколо. Цените също варират, според неясни фактори, но най-вкусно е всичко да е прясно. Интересно, но беше и много чисто.У нас може в някой супер скъп да прясно, но масово е внос храната и скъпо

11

Анонимен

преди 4 години

То па в Бг едни ресторантии - пълна скръб ! всеки гледа да ти продаде полвин маруля за минимум 10лв като я кръсти с бомбастично име !

10

Анонимен

преди 4 години

О, въобще не е печеливш. ПускаН сАлза за бедните ми, бедни ресторантьори. Само 50% си увеличават продажбите, като не броим цената за куверта, която гони тази за Нова година.

fallback