Снимка: в. Индипендънт

Италианският главен готвач и носител на многобройни награди Джанлука Горини се извини след като беше обвинен в расизъм по повод публикувана от него снимка в Инстаграм този вторник, съобщи в. "Индипендънт". Снимката показва Горини и други готвачи да позират като правят жестове, наподобявайки дръпнати очи.

Горини наскоро беше удостоен със звезда Мишлен за ресторанта в Баньо ди Романя. Главният готвач се смята за една от изгряващите звезди на кухнята в Италия според food and wine gazette.

След публикуването на снимката, на коята Горини позира с още шестима готвачи и едно дете, готвачът отнесе много критики и от свои колеги по света. На снимката всички позират с традиционни азиатски шапки, придърпвайки очите си, така че да приличат на характерните черти на азиатските народи.

Снимката е публикувана по време на събитието "Gelinaz shuffle", което събира ресторанти от цял свят с цел "размяна на рецепти".

В уебсайта на събитието казват, че "Главни готвачи си остават вкъщи и разменят рецептите си за един ден: 38 страни, 138 ресторанта, 148 готвачи в 17 часови зони". Описват събитието като "най- голямата вечеря на Земята".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase