Снимка: Pixabay
fallback

Индийски учени твърдят, че са открили най-добрия лек срещу махмурлук. Лекарството е сок от круша, сладък лайм и кокосова вода, съобщава "Мирър".

Учените от химико-технологичния институт в Мумбай анализираха ефекта на най- различни хранителни продукти върху два ензима, които разграждат алкохола. Най-подходящи са крушата, сладкият лайм, кокосовата вода, сирената, краставицата и доматите. 

Най- добри показатели при тестовете е имал сок от 65 процента круша, 25 процента сладък лайм и 10 процента кокосова вода. Комбинацията от трите увеличава активността на единия ензим с 23 процента, а на другия го увеличава със 70 процента, отчита БТА.

"Заедно с неприятните симптоми, махмурлукът носи и рискове за здравето, които могат да се отразят на ежедневието", коментира ръководителят на екипа проф. Рекха Сингал.

Напитка от комбинация от сирене, краставица и домати също може да облекчи симптомите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

А наскоро доказаха че 200мл твърд алкохол 3-4 дена седмично за година уврежда черния дроб колкото 2 месечен курс с тежки стероиди...

15

Ема до До 2

преди 4 години

Ами не знам... защо трябва да се чудиш как да се напиеш, за да се чудиш после как да изтрезнееш? Иначе и аз обичам да пия вино, но пия някоя друга чаша и си лягам. А събота и неделя две три чашки вино с хубав обяд и после следобеден сън е супер :)

14

Напитка от комбинаци

преди 4 години

"Напитка от комбинация от сирене, краставица и домати също може да облекчи симптомитe" да се чете"Напитка В комбинация СЪС САЛАТА от сирене, краставица и домати, също може да облекчи симптомите.

fallback