Снимка: Министерства сельского хозяйства и продовольствия Московской области
fallback

Ферма в подмосковския район на Русия се похвали с прототип на виртуални очила, специално създадени за крави. Целта на нововъведението е да се подобри психическото състояние на животните, за да могат да дават повече мляко.

Oще по темата

Новината съобщиха от Министерството на селското столанство в Московска област. От там показаха и снимки на кравите от „бъдещето“.

VR-очилата са направени специално за зрението и нуждите на мозъка на кравите. През очилата се излъчва лятна поляна, която да успокоява животните, за да могат да дават повече мляко на фермерите.

Проектът е основан на базата на научни изследвания, които доказали, че позитивните емоции карат кравите да дават повече от млякото си. Първите опити с очила за виртуална реалност отчели снижение на стреса и повишаването на положителните емоции сред животните. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 4 години

До 32 на бика му пускат порно със ненормални руски зоофили и сцени от анимъл планет.Ама не дава мляко поне не от обичайното място друг въпрос е че тоя натопорчен бик като свърши с кравите ще подкара и руския гений дето е измислил тая глупост и ще му направи *** на кофа.

31

Кравата милка

преди 4 години

Не смея да си помисля на биковете какви очила слагат и какво им пускат.

30

Крим не е руски

преди 4 години

лъжат кравите че се намират в САЩ и Западна Европа..ха.ха.ха не в руската ***. Трялва и на ушанките да дават че не ми се иска да идват в нашата Родина...мразим ги.

fallback