Снимка: pexels.com

Работната среда винаги може да те накара да се чувстваш некомфортно и да имаш неистовото желание да се прибереш вкъщи. Независимо дали имате приятели в службата, или сте един от тези хора, които не обичат да общуват, у дома си е най-хубаво.

Прекарването на повече време в офиса и мисълта за това, че всеки очаква от вас да бъдете полезни за компанията, води до стресови състояния, които не са никак приятни. Някои хора дори изпадат в дълбока депресия, когато шефът не е доволен от тях.

Австралийски учени обаче успяха да открият начин, с който да намалите нервността и да посрещнете дори и негативните коментари с усмивка. Този път не става въпрос за хапчета или магически думи, които ще ви послужат за мотивация. Решението е много просто – една пейзажна картина на стената срещу вас.

Според експертите, на човек му е нужна само около минута да се вгледа в творбата, която показва красива гледка, за да се успокои. По този начин даже ще изчезне и умората, която чувствате в тялото, както и ще намали напрежението.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase