Магданозът е прекрасна подправка, която придава чудесен вкус на салати, предястия, супи и печени ястия. В прясно състояние магданозът носи дори още повече аромат и вкус. Може да се пие под формата и на смути, което доставя много важни хранителни вещества на тялото.
Тази вълшебна билка трябва да присъства на трапезата много по-често, отколкото предполагаме, защото тя носи невероятни ползи за здравето и е незаменима.
За какво помага магданозът?
Предпазва от рак на гърдата
Добавяйте магданоз към своите ястия, когато е възможно, защото тази билка има способността да намалява риска от рак на гърдата, рак на простатата, рак на стомаха и панкреаса, смятат учени, цитирани от rd.com.
Бори се с възпаленията
Редовната консумация на магданоз помага за намаляване на локалните възпаления в тъканите на цялото тяло. Това се дължи на богатото наличие на витамините А, С и Е, които са мощни антиоксиданти с противовъзпалителни свойства.
Заздравява костната система
Магданозът, като повечето тъмнозелени листни зеленчуци и билки, е много богат на витамин К. Този витамин участва в изграждането и уплътняването на костното вещество. Това предпазва от костни фактури и ускорява процеса на заздравяване, когато има нужда от това.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
4
Анонимен
преди 4 годиниНие в България си го ядем от малки.Даже помня че и прабаба ми го ядеше.Сега се питам дали е знаела защо.
3
Анонимен
преди 4 годиниАз пък до сега го ядях безпричинно, ама ще се взема в ръце, вече.И статиите ви са като медията ви- една кръгла, но за това пък, дебела нула.
2
Анонимен
преди 4 годиниИ най-важното: повишава либидото.