Снимка: istock

За да направите добро първо впечатление, когато сте на интервю за работа, е необходимо да се облечете по възможно най-подходящия и адекватен начин. За да не допускате някои грешки в подбора на визията си за важната среща, вижте кои са типовете облекло и аксесоари, които да не подбирате, когато сте поканени на интервю за работа.

Стил, който не отговаря на фирмената култура

Преди да решите как да се облечете за интервюто за работа, помислете за стила на компанията и вашата роля в нея. Дори да сте свободолюбива личност, която обича да изразява себе си без фалшиви прикрития зад маски и нетипично за вас облекло, не се обличайте като в ежедневието си. Ако обикновено ходите с тениска на любимата ви рокбанда, не е уместно да се облечете по същия начин, щом кандидатствате във финансова корпорация например. Същото важи за прическата ви, за бижутата и аксесоарите.

Токчета, които ви карат да се спъвате

Добре е да сте елегантни, но още по-важно е да изглеждате уверени в себе си и външния си вид. Ако се насилите да обуете високи токчета, за да изглеждате по-професионално, но не можете да се задържите на тях повече от 10 секунди, това ще предизвика присмех и няма да бъде погледнато с добро око.

Агресивни, наситени цветове

Не е изключено да поставите акцент в облеклото или аксесоарите си, който изразява вашата личност и вътрешна нагласа. Нека това обаче да не е повече от един елемент, бижу или блуза, връхна дреха например. Останалите цветове във визията ви трябва да са по-скоро неутрални.

Ако обаче се облечете изцяло в ярки цветове, това не е добър избор. Показва неумението ви да се позиционирате коректно в дадена среда. Може да покаже на интервюиращия, че не умеете да анализирате правилно ситуациите. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase