Снимка: Pexels

Ако тепърва започвате да тренирате или по здравословни причини не може да се захванете с прекалено тежки и интезивни упражнения, значи сигурно разчитате доста на ходенето пеша. А според специалистите то е чудесен вариант за поддържане на форма.

Анна Виктория, американски треньор и разработчик на приложението Body Love, казва пред Pop Sugar, че е най-добре да вървите по 30 минути три пъти в седмицата, за да видите някакъв прогрес.
 
"LISS кардиото, което е кардио с по-ниска интензивност, но за по-дълъг период от време, подпомага отслабването и е перфектно за начало", казва тя.
 
Треньорката съветва да опитвате да говорите, докато ходите, за да сте сигурни, че вървите с правилно темпо. Ако вървите прекалено бързо, че чак не можете да поддържате разговор, значи правите интензивно кардио, което е между 3,8 и 4 мили в час.
 
Когато свикнете с честото ходене пеша, може да започнете да вдигате темпото, но е хубаво да правите кратки почивки. Или да вървите 30 минути по-бавно, после да тичате за минута, например.
 
Още по темата четете в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase