Снимка: pexels
fallback

Пристрастяването към играене на видео и компютърни игри вече официално е болест, според Световната здравна организация (СЗО). То е признато за психическо разстройство и засяга най-вече децата и тийнейджърите. За да бъдете диагностицирани с това разстройство, трябва да играете толкова много, че това да има голямо предимство пред други ваши интереси, пишат от "Daily Mail". 

Заболяването попада в списъка на "умствени, поведенчески разстройства или разстройства на нервната система" - в тази група е включена и зависимостта към хазарта, например. Човек, който е пристрастен към компютърните игри, не може да контролира това колко често да играе, колко дълго трябва да продължава играенето, кога трябва да спре играта и др.
 
Още по темата можете да прочетете в Teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Все тая

преди 4 години

Работете, не играйте - или както видях в коментарите долу - burnout-а не е болест... Ха !Ами няма и да го признаят за такава - нали е по-важно да крепим монетарната система.Между другото има хора, които си изкарват прехраната с играене на игри - ютюбъри. И да ви кажа честно си изкарват мнооого добри пари, вместо да се гърбят по 8 часа и да лижат сещате се какво на шефа ! Да не говорим, че и висшето образование вече не се цени, а лицемерието и хубавите крака !!!

31

Анонимен

преди 4 години

преди 20 години би било обидно всички само да висят вкъщи и да цъкат вместо да ритат топка навън, но в днешно време кажете каква е точно алтернативата за децата?в последните 2-3 години почнаха да никнат частни спортни съоръжения и тук таме някое градско, до преди това имаше една дупка от 15 години в която всичко бе батал от всякъде, какво друго да правят децата, та и възрастните? да ходят да пият в кръчмите?

30

Анонимен

преди 4 години

Докато burnout-а все още се чудят дали да го вкарат като заболяване или не, ама развлечениеята, да значи има нещо много сбъркано в цялата работа. Какво? Значи работете до припадък, а като си почивате - болест?!

fallback