Снимка: istock

Повечето хора биха побързали да отговорят с „не“ на въпроса дали са пасивно-агресивни. На никого не му се иска да е такъв, но се случва доста често. Не осъзнаваме колко признаци издават именно такова поведение, с което потискаме не само себе си, но и хората около нас.

Бъдете откровени със себе си и си отговорете на въпроса дали правите някои от следните неща. Ще разберете дали поведението ви е пасивно-агресивно или проявявате само частични елементи?

Казвате, че сте съгласни, но действията ви казват тъкмо обратното

Пасивно-агресивният човек приема задачи, които не желае да прави, но въпреки това казва „да“. След това обаче започва да демонстрира нежеланието си да ги извършва, несъгласието си с методите, които са му наложени и постоянно намеква за съмнителния краен резултат.

Ядосани сте, но никога не го признавате

Очевидно е, че сте сърдити, огорчени, несъгласни или направо бесни, но отричате. Това е типично пасивно-агресивно поведение, при което в даден момент точката на кипене ще предизвика експлозивна ярост или тиха отмъстителност.

Мрънкате, сърдите се

Друга популярна стратегия на пасивно-агресивните персони е сърденето. Упражняват го най-често спрямо най-близките си хора, половинките си, приятелите си, понякога и спрямо колеги.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 4 седмици

До Активно агресивна

Подкрепям!

Много "познато"!

Не сме виновни, че злобата и завистта ви завладяват, като ни видите - в училище, в универа, на работа, на улицата ...

Лекувайте се!

7

До До 5

преди 4 седмици

Ще разбереш написаното от №5, само ако си претърпял(а) същото.
Влизаш за първи път в класната стая на 15-и септември,в девети клас, и виждаш, че на две крачки от теб стои друго, абсолютно непознато момиче, което вече е позеленяло от злоба.И то те вижда за първи път, но ще ти прави мръсотии чак до абитуриентския бал, даже и след това,ако се удаде удобен случай.
Същия тип ситуации се получават и в университета, и когато започнеш работа, и на други места. Когато нямаш никаква лична вина е проблемът

6

До 5

преди 4 седмици

Като спреш на средата на улицата и си правиш нещо на телефона, и някой те набие, че му пречиш да мине. Това имат предвид психолозите. Не се прави на ударена :)