Снимка: istock

Повечето хора биха побързали да отговорят с „не“ на въпроса дали са пасивно-агресивни. На никого не му се иска да е такъв, но се случва доста често. Не осъзнаваме колко признаци издават именно такова поведение, с което потискаме не само себе си, но и хората около нас.

Бъдете откровени със себе си и си отговорете на въпроса дали правите някои от следните неща. Ще разберете дали поведението ви е пасивно-агресивно или проявявате само частични елементи?

Казвате, че сте съгласни, но действията ви казват тъкмо обратното

Пасивно-агресивният човек приема задачи, които не желае да прави, но въпреки това казва „да“. След това обаче започва да демонстрира нежеланието си да ги извършва, несъгласието си с методите, които са му наложени и постоянно намеква за съмнителния краен резултат.

Ядосани сте, но никога не го признавате

Очевидно е, че сте сърдити, огорчени, несъгласни или направо бесни, но отричате. Това е типично пасивно-агресивно поведение, при което в даден момент точката на кипене ще предизвика експлозивна ярост или тиха отмъстителност.

Мрънкате, сърдите се

Друга популярна стратегия на пасивно-агресивните персони е сърденето. Упражняват го най-често спрямо най-близките си хора, половинките си, приятелите си, понякога и спрямо колеги.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase