Снимка: Reuters
fallback

Онлайн магазини ни заливат с оферти на десетки стоки ментета с претенциите да са оригинални. Което показва, че освен голямо предлагане има и съответното търсене. Особено популярни сред дамите са имитациите на маркова козметика, брандирани с името на някоя известна личност.

На голям интерес се радват сериите продукти на риалити сензацията Кайли Дженър. 21-годишната звезда, която според "Форбс" е най-младата милиардерка, разчита на сериозни приходи от линията си за красота Kylie Cosmetics.

Нейните сетове се предлагат в диапазона от 29 до 120 долара, но в родни сайтове могат да се намерят нейни червила и за 5 лева, сочи справка на "Монитор". Или с други думи, в някои случаи ментето ни струва около 50 пъти по-евтино от оригинала.

Сенките за очи на Кайли Дженър, вървят на цени от 15 до 48 лева, а оригиналните започват от 40 долара нагоре. В различни форуми опарени потребители се оплакват, че този тип ментета изсушават устните им и трудно се трият след това.

Несъответстващ цвят спрямо оригиналните палитри също е често срещан проблем.

Риана също печели стотици хиляди долари от своята марка Fenty Beauty, но едва ли приходите й са от родни търговци, които продават нейни "оригинални" продукти. Козметиката от бранда ще олекоти джоба ни със суми между 10 и 50 лв. за червила, фон дьо тен и сенки за очи. Като на най-ниска тарифа за до 15 лв. са червилата, които в официалния сайт започват от 24 долара. Ако броим доставка до България, продуктът би се оскъпил още повече.

Популярни са и спортни стоки с името на изпълнителката. Така например можем да закупим за около 100 лв. "чисто нови и оригинални" кецове от марката, които иначе се оценяват на 300 долара. Джапанки, които са колаборация на Риана с марката Puma, се предлагат за 79 лв. Звучи правдоподобно, но истината е, че оригиналните се предлагат за внушителната цена от 82 и 520 паунда. Интересен факт е, че репликите в САЩ също са на цена около 80 долара.

Намират се и предложения за дрехи втора употреба, които наподобяват тоалет на известна личност и така цената бива драстично вдигната. Пример за това е рокля, уж носена от певицата в клипа й към песента Ring the alarm за цена от 50 лв. Тя е носена, но според онлайн търговеца е „абсолютно същата“. Приликата опира само до камуфлажа и дължината.

Търговци ни предлагат голямо разнообразие от спортни екипи на световни марки, като цената от 50 лева веднага показва, че те са копие. Цената често е от 2 до 10 пъти по-ниска от оригиналната. Преди имаше тенденция да бъдат слагани имитиращи марки като Adibas, Nire, Uma и др. Но това вече е в историята и предлаганите стоки са с точното лого и име на световния лейбъл, който имитират.

Българинът обаче предпочита да си купи имитация, най-вече заради цената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Джапанец

преди 5 години

Джапанка на РЕАЛНА ЦЕНА 80 -520 ПАУНДА ??? Това с бордови компютър ли върви или си е малко по-..боядисани две парчета гума с лентичка за големия пръст на крака .... и има дето ги купуват ??? ХахахаЕй, съсипахме я тая планета .....

14

123

преди 5 години

джапанките на райна и без това реално струват 3 долара, така че нищо не им пречи цените да са според платежоспособността на местния пазар, както е с чипса

13

Shark

преди 5 години

Мноо гнусна ръка.

fallback