Снимка: КосмоКурс
fallback

Руската ракета за суборбитални космически полети на туристи от космодрума в Нижгородска област ще се задвижва със спирт, съобщи ТАСС.

Oще по темата

По думите на Павел Пушкин, генерален директор на компанията "КосмоКурс", която разработва проекта, ще бъдат използвани екологично чисти компоненти. В качеството на окислител ще се разчита на течен кислород, а в качеството на гориво - на етилов спирт, който в разреден вид е познат също като водка, пише БТА.

Като съпътстващ компонент в горивото на двигателите ще бъде използван азот в течен и газообразен вид.

Компанията "КосмоКурс" разработи собствен ракетен двигател за суборбитални полети. Неговите огневи тестове са предвидени за средата на 2020 година. А опитните образци ще могат да бъдат представени още през тази година. Компанията предвижда суборбитални полети с екипаж от шестима души и един инструктор. Туристическите разходки в близкия космос ще бъдат на височина 200 километра и с времетраене 15 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

194

Зная, че

преди 5 години

Какво според теб трябва да имаме?Армията от преди 10 ноември, дето нищо не е свършила(слава Богу, че не се е налагало, че щеше да лъсне какви некадърни тюфлеци си изкараха живота без усилие). И сега младите работещи трябва да им плащат високите пенсии с десетилетия. Аз си харесвам страната като природа и климат и не ми трябват армии и космоси за да се чувствам нормално. Само комплвксарите искат да се фукат и изтъкват. Канада, която от години е с най- добри условия за живеене да се перчи?

193

Анонимен

преди 5 години

От тази статия по-голяма гавра здраве му кажи :D

192

Анонимен

преди 5 години

Процеса на ферментация къде се осъществява

fallback