Снимка: Reuters
fallback

Гаргарите и промивките на носа със солена вода лекуват настинка, защото организмът я използва, за да произведе белина, която убива вирусите, съобщи в. "Дейли мейл".

Oще по темата

Този бабеши лек намалява продължителността на настинката средно с два дена.

Участниците в изследването на екип от университета на Единбург, които са се подложили на процедурите, по-рядко са прибягвали до купешки лекарства и по-рядко са предали болестта на близките си, допълва БТА.

Клетките в тялото използват хлорида в солта, за да произведат хипохлориста киселина (HOCI), която е активната съставка в белината.

Участниците в изследването са използвали разтвор от 3 гр морска сол на 100 мл вода. Половината от 60-те участници са се лекували със соления разтвор, а останалите не са правели нищо срещу настинката.

При приготвянето на разтвора водата трябва винаги първо да се кипва, защото може да съдържа микроорганизми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

Внимавайте като си правите промивки на носа, защото в САЩ имаше жертва заради някаква амеба, която уж хлорирането не прочиствала и през носа си стигнала директно до мозъка. Не знам дали е така, или водата не е била хлорирана, но все пак, имайте си едно на ум. Като малко що солена вода съм си изляла в носа заради кръвотечение, не е истина. Не ми е намалило настинките. Но ако искате да пробвате, ползвайте дестилирана вода.

5

Милен Илиев Минков

преди 5 години

причината да няма България своя авиация тази причина може да се открие в Международния съд в него пристигат много дена много дела и там се тълкуват много въпроси между всички въпроси може да се намери и конкретен въпрос защо не може да се намери християнско лице между това наподобяващо стадо което се нарича власт

4

Милен Илиев Минков

преди 5 години

много малко ще обръща внимание много малко се обръща внимание на микробите които представляват роднински състав на хламидия стафилококи стрептококи учените лица които разговарят вс културологът господина Виктор и Юлиан Вучков представляват едни грабители наподобяват грабежът в който извършва образователната система която приютява *** удушвачи в 22 часа стоят в училище

fallback