Снимка: Reuters
fallback

Новородено теле с огромно око по средата на главата и без нос се превърна в божество за индийски селяни в западнобелгалския район Бардхаман, съобщи в. "Сън".

Oще по темата

Местните жители са поели грижите за него, тъй като кравата, която се е отелила с много мъки, го е отхвърлила и отказала да го кърми. Хората се стичат, за да го видят и го мислят за божие чудо. Те са убедени, че теленцето ще донесе късмет и благополучие на семейството и на тези, които се кланят пред него, пише БТА.

Телето има вродено заболяване - циклопия - което се среща и при хората. При циклопията още във вътреутробната фаза на развитие лявото и дясното полукълбо на мозъка не се разделят. Единственото око обикновено е на мястото на носа. Страдащите от заболяването понякога различават светлина и тъмнина, но нямат добро зрение, защото ретината не се образува правилно.

Животните с циклопия се раждат мъртви или живеят кратко поради хронични дихателни и мозъчни проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

умри

преди 4 години

До Анонимен не е. заболяването е истинско. можеш да си размърдаш пръстите и да прочетеш малко преди да поства глупашки коментари без грам знание

3

Анонимен

преди 5 години

С тва замърсяване и други божества ще има.Това се нарича циклопия и е генетичен дефект.Теленцето е забременило кравата и така няколко поколения за по-лесно.И почват да се раждат некви без очи с по 3-4 уши или 5 крака.Имаше една с три цомби.Индия,нормално.

2

Анонимен

преди 5 години

Голяма измислица

fallback