Снимка: pexels
fallback

Празнична вечер, коктейли, комбинация от няколко вида алкохол... Следва умора, гадене, главоболие, чувствителност към светлина, дехидратация или замайване, които траят няколко часа. Махмурлукът е тази реакция на организма, която ни напомня за изпитото количество алкохол.

Тялото преминава през специфични хормонални и имунни реакции по време на махмурлук, които предизвикват различни симптоми. Сред храните и напитките, които могат да ви помогнат да намалите неразположенията са сладки картофи, зелен чай, боровинки, мед, както и:

Яйца

Яйцата са чудесни за закуска след парти вечер. Една от най-важните аминокиселини, които се съдържат в тях е таурин. Тауринът повишава функцията на черния дроб и може да помогне за предотвратяване на чернодробно заболяване.

Банани, фурми и спанак

Тези вкусни и полезни храни са с високо съдържание на калий, важен електролит, който до голяма степен се изчерпва от организма поради диуретичния ефект на алкохола. С тези три храни може да си приготвите здравословно смути срещу махмурлук.

Пилешка супа с фиде

След парти с много алкохол няма нищо по-хубаво от топла пилешка супа. Тази закуска ще ви помогне да възстановите нивата на натрий и вода в тялото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Специалист

преди 5 години

Ако изядеш всичко от горепосочените храни, ще си имаш доста по сериозни проблеми от махмурлука.А иначе, не пийте ментаци.

11

Анонимен

преди 5 години

Стига с тия зелеви чорби и айряни.Единствената сигурна рецепта е измислена преди стотици,да не кажа и хиляди години.И действа беЗотказно...,,Две спанета,и две сранета'' и си като нов,всичко друго е както казува Бая ти ***, ,,Бош Лаф''.А честита Коледа на всички,и помнете рецептата,ако трябва си я запишете,за да не я забравите.Ай наздраве.

10

До коментар #8

преди 5 години

Хаха, да определено, това е най-ценният съвет, който съм получил от професионалист в бранша-битов алкохолик, който обаче казва, за да не те цепи главата, слагаш си до леглото преди още да си почнал надпиването студена вода, преди да потънеш на дъното пиеш я и сутринта си свежа краставичка!

fallback