Снимка: pexels

Празнична вечер, коктейли, комбинация от няколко вида алкохол... Следва умора, гадене, главоболие, чувствителност към светлина, дехидратация или замайване, които траят няколко часа. Махмурлукът е тази реакция на организма, която ни напомня за изпитото количество алкохол.

Тялото преминава през специфични хормонални и имунни реакции по време на махмурлук, които предизвикват различни симптоми. Сред храните и напитките, които могат да ви помогнат да намалите неразположенията са сладки картофи, зелен чай, боровинки, мед, както и:

Яйца

Яйцата са чудесни за закуска след парти вечер. Една от най-важните аминокиселини, които се съдържат в тях е таурин. Тауринът повишава функцията на черния дроб и може да помогне за предотвратяване на чернодробно заболяване.

Банани, фурми и спанак

Тези вкусни и полезни храни са с високо съдържание на калий, важен електролит, който до голяма степен се изчерпва от организма поради диуретичния ефект на алкохола. С тези три храни може да си приготвите здравословно смути срещу махмурлук.

Пилешка супа с фиде

След парти с много алкохол няма нищо по-хубаво от топла пилешка супа. Тази закуска ще ви помогне да възстановите нивата на натрий и вода в тялото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase