Снимка:: мРепортер
fallback

Скандално предложение на езиковите настройки на Google разгневи част от потребителите в мрежата.

Наш читател ни сигнализира за интересно предложение от страна на клавиатурата на Google Gboard.

След наша проверка установихме, че за език на въвеждане може да бъде избран – "Балкански ромски (България)" или пък "Балкански ромски (Македония)".

"Не знам ромския да има установена писменост и граматика, та по тая логика да пуснат шопски, врачански и пр. диалекти. Има много доводи против, но най-важното е обидното от гледна точка на кирилицата, която е страшно да бъде наречена ромска", написа нашия читател в рубриката "мРепортер".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Кабули

преди 5 години

Интересно ми е как шараните се правят на патриоти, приемайки блъфа за истина. Било гавра с кирилицата! Ами като как я използват чак монголците бе, умник патрЕотарски. нерде Монголия, нерде Кирил и Методи? А, да, те са първи братовчеди по произход на богоизбрания народ! А, че не бяха ли евреите богоизбран бе, Додо? Сега да не се изкарате и братовчеди с Исус? че колко му е! Вие създадохте всичките цивилизации на земята и в Космоса, включително и марсианската. Вие създадохте атома, протона. Смешниц

93

Додо

преди 5 години

Гавра с Богоизбрания народ - Болг-Ариите, гавра с нашата ХИЛЯДОЛЕТНА и непреходна история, гавра с нашите цивилизационни постижения, гавра с Божествения произход на нашата АзБука! Това е, това само може да се очаква от Гугъл, които са просто маша в ръцете на луциферистите юдеоболшевики. Като за начало, техния картел - Европейския Съюз трябва да бъде разпуснат и закрит, а комисионерите им - Юнкер, Туск, Меркел и Макрон да бъдат съдени от Трибунал и екзекутирани за престъпления към човечеството!!!

92

ROMAN EMPIRE

преди 5 години

KOI OT VAS ZNAE KAK SE KAZVA PARVIA SIN NA NOI OT BIBLIATA KAZVA SE AVEL AVEL NA EZIKA ROMANES ZNA4I BADECHTE

fallback